Växtrums vänner

I Lerums kommun finns nu flera vackra Växtrum. Till stor del är de skapade av engagerade invånare, som med ideellt arbete format dessa gröna, inspirerande oaser.Vår trupp av frivilliga som arbetar med att sköta växtrummen under hela sommarsäsongen är inne på sitt tredje år. Växtrums vänner kallar vi det.

Växtrums vänner ses ungefär varannan vecka för att rensa, plocka, beskära och hålla fint i våra växtrum, ett par timmar innan fikar vi tillsammans. Arbetet leds av Växtrum trädgårdsmästare Karin Hvit. I år har vi också fått fint tillskott i ett pionjärsamarbete med Grön SFI. Femtontalet elever som går Grön SFI ansluter och får både språkträning, meningsfull aktivitet samtidigt som våra nya invånare kan knyta nya kontakter med andra Lerumsbor.

Vi vill gärna bjuda in dig att vara med i Växtrums vänner. Vi söker frivilliga som vill träffas en eller ett par gånger per månad, en timma eller två, för att se till Växtrummen. En grupp som träffas och har roligt tillsammans, som plockar, putsar och rycker ett eller annat bångstyrigt ogrässtrå. Inget tungt eller avancerat.

Inga förkunskaper behövs och vi ser gärna att det blir en blandning i gruppen av kvinnor och män, äldre och ungdomar, trädgårdstokiga och nybörjare, gamla Lerumsbor såväl som nyinflyttade.

Är du intresserad? Skicka e-post till vaxtrumilerum@lerum.se så tar vi kontakt med dig!