Social hållbarhet och utbildning i ett

Växtrums vänner

Vår trupp av frivilliga som arbetar med att sköta växtrummen under hela sommarsäsongen är inne på sitt tredje år. Växtrums vänner kallar vi det. Växtrums vänner ses ungefär varannan vecka för att rensa, plocka, beskära och hålla fint i våra växtrum, ett par timmar innan fikar vi tillsammans. Arbetet leds av Växtrum trädgårdsmästare Karin Hvit. I år har vi också fått fint tillskott i ett pionjärsamarbete med Grön SFI. Femtontalet elever som går Grön SFI ansluter och får både språkträning, meningsfull aktivitet samtidigt som våra nya invånare kan knyta nya kontakter med andra Lerumsbor.

Grön SFI och växtrum

Växtrum testar ett nytt spännande samarbete med våra nya Lerumsbor efter fint inspel från Agneta Rosander, lärare på Grön SFI. Social hållbarhet, medskapande och integration står i fokus när vi har bjudit in Grön SFI elever till våra arbetspass med Växtrums vänner. Mellan 7-15 elever från utbildningen har dykt upp vid våra träffar, tillsammans med familjer i vissa fall. Tillsammans rensar och håller vi fint på våra platser. Lite språkträning, lite påta i jorden, lite fika och umgås.

Växtrum + Hermods = sant

Växtrum har ordnat ett samarbetsavtal med Hermods trädgårdsmästarutbildning på Råda Säteri. Våra Växtrum är en del av den praktiska utbildningen. Växtrum får sakkunnig hjälp att hålla växtrummen välskötta. Hela klassen på 22 elever har redan arbetat två veckor i våra åtta Växtrum.
Två av eleverna kommer dessutom göra sju veckors praktik här. En win-win som sätter Lerum på kartan utan att kosta ett öre.
två fjärilar