Solens öga

”Solens öga är en plats för själen. Här kan du vända dig inåt. En plats för meditation, för möten och samtal om det stora och lilla i livet. Här finns också rum för det spontana, för liv och för lust.”

Om platsen

Växtrumsdesigner Cecilia Liljdahl berättar om växtrumsplatsen solens öga. 
”Växtrum för mig är också växtrum för människor. Här finns växter men det är också en plats för människor att växa i. Hjärtat och själen får rum. För mig är trädgård ett utymme för vila, lek, rekreation och njutning. Det är en källa till återhämtning och skönhet. Det vill jag skapa i den här vackra platsen vid sjön. Här kan både sinnet och växterna växa. Allt som växer är viktigt. Min vän Björn Natthiko Lindeblad har varit en stor inspiration för mig till den här platsen. ”Solens öga är en plats för själen. Här kan du vända dig inåt. En plats för meditation, för möten och samtal om det stora och lilla i livet. Här finns också rum för det spontana, för liv och för lust.”

En plats för många att vara på. En plats för alla sinnen. För gemenskap och ceremonier. För eftertänksamhet och kraftsamling. En vacker och känslosam plats. Att återvända till. Att ta in dofterna och stillheten. Få tröst, känna tillit igen. Få kontakt med naturen och den plats vi egentligen tillhör. I allt det stora, i vinden, i solen, så nära. På den vackra udden, med himlen och det skimrande vattnet intill. Ett växtrum att få näring i, att ha som mål, som utflykt, att tillhöra. Att få vara den man är, en människa på en otroligt vacker planet. Här finns utrymme för musik, poesi, teater, samtal, meditation, yoga, kära ceremonier, med bröllop, dop och kanske ett vackert, farväl av en nära vän, allt som ryms i våra, hjärtan, både i sorg och glädje och lite till. På jorden, i Solens öga.

fjäril