Nyebrotäppan

Om platsen

Växtrumsdesigner Karin Berglund och hennes växtrumsteam har skapat en Mariaträdgård, en doftande och blommade trädgård där form och växtlighet hämtar inspiration från forntida klosterträdgårdar. I Nyebroparken alldeles i närheten av sjön Aspen och med Säveåns karakteristiska lövträdsbård mot ån, ligger Nyebrotäppan. Här finns spännande träd som Korkalm, ett arv från en annan tid. Besöker du Nyebrotäppan en kväll under sommaren finns chans att se bäver, landets största gnagare har sin hemvist i Säveån.

Nyebroparken

Hösten 2008 invigdes Nyebroparken, som snabbt blev ett populärt utflyktsmål för både barn och vuxna. Nu har den välbesökta parken fått ytterligare en dimension, med Nyebrotäppan som ett extra guldkorn. I Nyebroparken hittar du också växtrumsplatsen Giardino segreto, den hemliga trädgården med dofter från medelhavet. 

Säveåns mynning vid Aspen och området runt omkring lockar många fåglar, både vanlig och ovanliga. Alldeles i närheten av sjön Aspen, med Säveåns karakteristiska lövträdsbård mot ån, ligger Nyebroparken. Här finns spännande träd som korkalm, ett arv från en annan tid. I närheten låg redan på 1700-talet en bro som kallades Nyebro, den nya bron. Den gamla bron, Gamlebron låg nästan på samma plats. Nu får den välbesökta parken ytterligare en dimension, med Nyebrotäppan som ett extra guldkorn.