Brobackenslänten

Om platsen

Växtrumsdesigner Simon Irvine berättar om växtrumsplatsen Brobackenslänten. 
”På Brobackenslänten, min Växtrumsplats, är en stor rund cirkel med stålsarg centrumpunkt. Premiäråret 2015 bestod platsen av ekologiskt odlade grön­saker och blommor som växte i den befintliga jorden. Jord som åter är fertil tack vare ekologisk kogödsel. 2017 omvandlades platsen till en perenn plantering med avenbokshäckar som rumsskapare och avdelare.”

Simon Irvine är sedan drygt 25 år tillbaka trädgårdsmästare på Läckö slott. Med stort intresse för ekologisk odling och ren förtjusning över komposten, uppskattar han de små skillnaderna i en trädgård som föds på nytt varje år. Samtidigt är han uppskattad trädgårdsdesigner och ligger bakom flera populära, offentliga trädgårdar. Simon delar gärna med sig av sina kunskaper via böcker, utställningar och föreläsningar.

Brobacken

Brobackenslänten är den vackra sluttning mot Säveån mellan dåvarande Brittagården och en gammal smedja. Hanna Karlsson drev sitt pensionat i Brittagården fram till mitten av 1930-talet och här har många gäster ätit och sovit gott. Färskt frukostbröd fick de tack vare Hannas bror, som hade bageri i huset intill.