Växtrum 2016

Två nya Växtrumsplatser av Karin Berglund och André Strömqvist har sett dagens ljus under 2016. Besök oss gärna på egen hand med hjälp av Appen “Växtrum i Lerum”. Välkommen till Växtrum i Lerum!

 

Växtrumsprogrammet 2016

Sedan invigningen den 28 maj har 2016 års Växtrum i Lerum har bjudit på guidade turer på alla fyra Växtrumsplatserna från juni till början av september. Under sommaren har Lerumsbor och tillresta kunnat tävla med sin bästa Växtrumsbild på Instagram, delta i fladdermusvandring och guidningar längs Säveån med Naturskyddsföreningen, en mycket välbesökt familjedag i samarbete med Växtrums huvudpartner Sparbanken Alingsås med holkbygge, gympa, yoga, småkryps-jakt, hållbara tips för trädgård och transporter, barnteater samt information om kommande byggnation i Dergårdsparken med Växtrums partner Ernst Rosén. Högläsning för vuxna, jordskola med Växtrums leverantör Rölunda gård, plantbytardag med Stora Lundby trädgårdsförening, fullsatta föreläsningar med årets Växtrumsdesigners André Strömqvist, Karin Berglund. Föreläsning med Johannes Wätterbäck om stadsodling (arr Ernst Rosén AB) och säsongen avslutas söndag 11/9 med en föreläsning med trädgårdsmästare Karin Hvit om hur man får en vacker höst- och vinterträdgård.

 

Växtrum i Lerum är möjligt tack vare samarbete mellan Sparbanken Alingsås, Ernst Rosén AB, Restaurang Aludden Prôvidore, ICA Kvantum i Lerum, Rölunda Gård och Lerums kommun.

 

växtrum logolimpa 2016 högupplöst