Evenemang

Perennfest på Aludden i Lerum

Perennfesten är en inspirerande trädgårdsdag med mängder av lokala och västsvenska odlare. Här kan du handla växter och hantverk, lyssna på föredrag, njuta av musik, eller ta en god lunch eller fika på restaurangen Aludden Prôvidore. Evenemanget är kostnadsfritt och det finns fri parkering om du kommer med bil. Bakom Perennfesten står Växtrum i Lerum, Trädgårdsresan och Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland. Med Perennfesten vill vi slå ett slag för höstplantering, biologisk mångfald och bättre förutsättningar för våra bin.
När: Söndag 19 september klockan 11-15. Adress: Aspenäsvägen 12 i Lerum

Föredrag med Eva Robild

Kom och hör Eva Robild, årets växtrumsdesigner och producent för Trädgårdstider på SVT, berätta om konsten att beskära träd och buskar på Garveriet i Floda. Kvällen anordnas av Växtrum i Lerum och inleds med att Eva Robild digitalt inviger årets nya Växtrumsplats – Tillväxten. Föredraget är kostnadsfritt men anmälan krävs. Sista dagen för anmälan är den 29 september. När: Fredag 1 oktober klockan 18-18:45
Boka plats på föredraget här

Guidning vid växtrumsplats Snödroppslunden

Boka egen guidning för grupper

Var kan du hitta unika oaser designade av Sveriges trädgårdselit? Jo, i Lerum. Är ni intresserade av en egen guidning? Trädgårdsmästare Karin Hvit är samordnare och arbetsledare i arbetet med att utforma växtrumsplatserna. Hon håller också i de guideturer vi gör under sommaren.

Besökare vid växtrumsplats

Gratis guidningar under sommaren

Gå promenaden mellan platserna själv eller följ med på en av våra guideturer. Hälften av guideturerna går runt platserna kring Aludden och hälften går runt de fem platserna i centrala Lerum. Vill du gå hela promenaden och se alla platserna själv är promenaden 3,6 kilometer lång.