Basilika

Peters prima pesto

(Från Växtrumsdesigner Peter Englander)

Peters prima pesto

Du behöver:

50 g pinjenötter

En rejäl näve basilika (gärna egenodlad)

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

En god bit parmesanost

Salt och svartpeppar

Gör så här:

Rosta pinjenötter i en torr panna tills de fått lite färg.

Lägg nötter, basilika, olivolja, vitlöksklyftor och ost i en

mixer och mixa en kort stund (peston får gärna vara

lite grynig). Smaka av med salt och svartpeppar.

Buon appetito!

 

VäxtrumsBruschetta med färskostVäxtrums Bruschetta med färskost

Du behöver:

En rejäl näve basilika (gärna egenodlad)

Cocktailtomater (rumsvarma)

Några skivor vitt bröd

Lite färskost

Kapris

Salt och peppar

Gör så här:

Rosta brödskivor och låt de svalna. Bred tunt lager färskost och strö på rikligt med grovhackad

basilika. Lägg på tomathalvor och ringla gärna lite Crema Di Balsamico (balsamvinäger) på. Strö salt och peppar på toppen.

Buon appetito!

 

Caprese Classico

Caprese Classico

Du behöver:

Mozzarella (helst buffelmozzarella)

En rejäl näve basilikablad (gärna egenodlad)

En generös skvätt olivolja

Nymald svartpeppar och salt

Gör så här:

Skiva och dela ost och tomater och lägg upp på ett

trevligt sätt på ett serveringsfat. Strö massa basilikablad på och

ringla olja på toppen. Vrid nymalen svartpeppar och salt över.

Buon appetito!

 

Pasta Palazzo di Giustizia

Pasta Palazzo di Giustizia

Du behöver:

Din favoritspagettisort

Purjolök

En god tunt skivad skinka (typ Prosciutto)

En rejäl näve basilika (gärna egenodlad)

Några solvarma tomater

Crema di Balsamico (balsamvinäger)

Liten riven parmesan

Salt och peppar

Gör så här:

Koka spagettin lagom mjuk (al dente). Skiva en näve purjolöksslantar och stek dem i olivolja. Låt skurna tomater snabbt vända ner för att bli varma på slutet. Rulla knyten av skinkan. Lägg ovanpå pastan och fördela övrigt på toppen. Ringla Crema di Balsamico över, riv parmesan på toppen. Salta och peppra.

Buon appetito!