Evenemang

besökare

Gratis guidningar under sommaren

Gå promenaden mellan platserna själv eller följ med på en av våra guideturer. Hälften av guideturerna går runt platserna kring Aludden och hälften går runt de fem platserna i centrala Lerum. Vill du gå hela promenaden och se alla platserna själv är promenaden 3,6 km lång.

Boka egen guidning för grupper

Var kan du hitta unika oaser designade av Sveriges trädgårdselit? Jo, i Lerum. Växtrums idé är att utveckla centrala platser och göra dem till inspirerande och engagerande växande rum.Är ni intresserade av en egen guidning? Trädgårdsmästare Karin Hvit är samordnare och arbetsledare i arbetet med att utforma växtrumsplatserna. Hon håller också i de guideturer vi gör under sommaren.

Tre kvinnor i färgglada kläder sitter med fötterna rakt fram. Alla har gummistövlar.

Sparbankens Barnföreställning med Markatta musikteater

Häng med Markatta på en svindlande resa den 25 augusti på scenen Solens öga vid Aludden. Musikteaterns magiska "Sommaräventyr" handlar om Igelkotten som ville se hela världen, om varför Ingrid aldrig är hemma när Lotta vill att hon ska komma ut och leka, om hur man bygger den bästa kojan och om allt som smakar gott på sommaren!

stor blåklocka

Perennmarknad vid Aludden

Kom till Aluddeparken den 15 september klockan 11-15 och var med på en trägårdsfest för att höja perennernas värde! Arrangör är Växtrum tillsammans med Trädgårdsresan.